Selecteer uw auto

Zoeken

HELLA - Automaterialen catalogus

Historie

In de oorsprong vond de oprichting van de firma plaats in het Duitse Westfalen in 1899, en om te beginnen hield deze zich bezig met het maken van petroleumkaarsen of verlichting en signaalhoorns voor paardenrijtuigen. Toen de allereerste auto uitkwam, ging de firma zich bezighouden met het leveren van acetyleen voorverlichting. In 1908 ging de onderneming verder als Hella, vernoemd naar Helene, de echtgenote van de stichter. Na WOII ging de onderneming Hella steeds meer uitbreiden, met name als het ging om elektronische componenten.

Experts in elektronische onderdelen en airconditioningssystemen

Hella houdt zich bezig met systemen voor de verlichting, waaronder achterlampen, voorlampen en indicatoren, en daarnaast ook met relais en regelunits, die in veel wagens van tegenwoordig gebruikt worden, bijvoorbeeld in de VW Gold en de BMW 316. Vanaf de 90’er jaren, met name door de opkomst van airconditioningssystemen, werkt de firma met een veel groter gebied, en vervaardigt het nu ook additionele overpressie ventielen en compressoren voor de airconditioningssystemen, die bijvoorbeeld in de Audi A6, VW Pheaton of de Passat zitten. In 2000 begon deze leverancier van de autobranche meerdere collaboraties met overige leveranciers, waardoor Hella bij de grootste leveranciers ging horen als het ging om koudewaterpompen en onderdelen van de airconditioningssystemen.

Samenwerking met andere autoproducenten

Bepaalde collaboraties gingen onder aparte namen werken en verkopen oorspronkelijke onderdelen aan autoverkopers wereldwijd. Alle bestanddelen van Hella, waaronder reservecomponenten, zijn te koop in onze webshop.

Deze firma heeft een omvangrijk ontwerp- en onderzoekslocatie in Duitsland, dat ver ontwikkelde technologische onderdelen maakt die aan de eisen van de klanten voldoen. De firma Hella heeft een belangrijke taak bij de fabricage van voertuigen, omdat er steeds meer elektrische onderdelen in wagens zitten, waaronder parkeerhulp (Parktronic bij Mercedes Benz).

Alle HELLA segmenten en autoonderdelen voor uw auto in een overzicht

Winkelwagentje

0 Artikelen, 0,00 €

afrekenen
aanmelden
Wachtwoord vergeten? Eerste keer bestellen? Schrijf u in
INFORMATIEBOX

Kosteloze bezorging

Voor iedere bezorging met een prijs van 300 € of hoger; kosten van de artikelen
  • Auto-onderdelen HELLA vervoer met UPS
  • Wisselstukken HELLA levering met GLS
  • Autoonderdelen HELLA vervoer met DHL
:

Veilige connectie

Manier van betalen
  • Auto-onderdelen HELLA koop met mc als betaalmethoden
  • Onderdelen HELLA koop met paypal als betaalmethoden
  • Automaterialen HELLA koop met visa als betaalmethoden
  • Auto onderdelen koop met cb als betaalmethoden
Maandag - vrijdag: 8:00 - 23:00 Zaterdag: 9:00 - 21:00

LIJN VOOR CLIENTEN

+32 2 808 90 88

Adres

Autodoc GmbH
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin Duitsland
Tonen op een kaart