Selecteer uw auto

Zoeken

Catalogus DAIHATSU onderdelen: reserveonderdelen voor alle DAIHATSU modellen


Hier vindt u een makkelijke en overzichtelijke selectie van ons grote aanbod DAIHATSU autocomponenten, die u speciaal kunt verbinden aan uw eigen wagen. Kies eenvoudig uw DAIHATSU-type en laat u verrassen door het bijzondere kwaliteitsgehalte en de voordelen van onze DAIHATSU reservecomponenten.


De meeste populaire auto-onderdelen in de onderdelencatalogus voor DAIHATSU

Hoge kwaliteit DAIHATSU wisselstukken bestel online goedkoop

In onze auto-onderdelencatalogus vindt u alle onderdelen voor DAIHATSU

Ontstaan van Daihatsu

De onderneming werd gesticht door Japanse universitaire professoren uit Osaka in 1907, en het was de bedoeling dat het motorsystemen op gas zou produceren. Motoren op diesel schenen beter te passen, dus ging Daihatsu wagens bouwen. De eerste productie was een aangedreven truck met drie autowielen, die uitkwam aan het begin van de 30’er jaren. Een personenauto met drie wielen werd uitgebracht in 1933. De allereerste wagen met vier wielen werd uitgebracht in 1937. Na WOII, toen de productielocatie voor het grootste gedeelte in puin lag, maakten ze in 1949 alweer 7000 exemplaren van de wagens met drie wielen. Hierdoor kwam de onderneming op de beurs in Tokyo terecht. In 1958 kwam er nog een compacte vierwieler uit, namelijk de Vesta. In 1965 begon Daihatsu met de ontwikkeling van elektro-auto’s, wat al meerdere prijzen opgeleverd heeft.

Daihatsu auto types

Daihatsu maakt vooral compacte auto’s, en in Europese landen zijn dit de types Charade, Sirion en YRT. De Trevis was ook een compacte auto, die leek op de zeer bekende Mini Cooper uit Groot Brittannië; de Move was een compacte MPV en de Applause was de enige verkrijgbare sedan. Na 2006 kwam Daihatsu met de cabriolet Copen, die van buiten erg op de VW Beetle leek. De Cuore verkocht als één van de besten, en was heel handig als transportmiddel in de stad. Daihatsu maakte ook SUV’s. Bijvoorbeeld de Feroza, en ook de Rocky, die leek op de Mitsubishi Pajero. Na deze types was daar de SUV Terios, die vooral in Amerika verhandeld werd, maar daarna ook in Europese landen.

Autoconstructie gestopt in Europa

Op dit moment maakt de onderneming vooral zogeheten Kei auto’s (dwergavoertuigen) voor de markt van Japan, om tot een mogelijk oplossing te komen voor het zeer drukke verkeer in het centrum van Tokyo. In 1967 ging Daihatsu al samenwerken met Toyota en in 1998 nam Toyota de meeste aandelen over, zodat Daihatsu nu onderdeel is van de groep van dit bedrijf. Op 31 januari 2013 trok Daihatsu de stekker uit de handel van nieuwe auto’s in Europese landen, maar er worden nog steeds reeds bestaande wagens aangeboden. Als auto’s op elektriciteit binnenkort meer de standaard worden, zal Europa zonder twijfel weer van deze producent horen. Daihatsu heeft zich dan wel teruggetrokken van de markt van Europa, in onze webshop vindt u nog altijd verval-bestanddelen voor ieder type!

Winkelwagentje

0 Artikelen, 0,00 €

afrekenen
aanmelden
Wachtwoord vergeten? Eerste keer bestellen? Schrijf u in
INFORMATIEBOX

Kosteloze bezorging

Voor iedere bezorging met een prijs van 300 € of hoger; kosten van de artikelen
  • DAIHATSU auto-onderdelen vervoer met UPS
  • DAIHATSU automaterialen vervoer met GLS
  • DAIHATSU autoonderdelen vervoer met DHL
:

Veilige connectie

Manier van betalen
  • DAIHATSU auto-onderdelen koop met mc als betaalmethoden
  • DAIHATSU onderdelen koop met paypal als betaalmethoden
  • DAIHATSU automaterialen koop met visa als betaalmethoden
Maandag - vrijdag: 8:00 - 23:00 Zaterdag: 9:00 - 21:00

LIJN VOOR CLIENTEN

+32 2 808 90 88

Adres

Autodoc GmbH
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin Duitsland
Tonen op een kaart