Selecteer uw auto

Zoeken

Catalogus SAAB onderdelen: reserveonderdelen voor alle SAAB modellen


Hier vindt u een makkelijke en overzichtelijke selectie van ons grote aanbod SAAB autocomponenten, die u speciaal kunt verbinden aan uw eigen wagen. Kies eenvoudig uw SAAB-type en laat u verrassen door het bijzondere kwaliteitsgehalte en de voordelen van onze SAAB reservecomponenten.


De meeste populaire auto-onderdelen in de onderdelencatalogus voor SAAB

Hoge kwaliteit SAAB wisselstukken bestel online goedkoop

In onze auto-onderdelencatalogus vindt u alle onderdelen voor SAAB

SAAB, de autoproducent uit Zweden, werd in 1937 opgezet als autonome bedrijfsvertakking van de fabrikant van vliegtuigen en wapens Svenska Aeroplan Aktiebolaget. Het label is een afkorting van de naam van de hoofdfabrikant. De allereerste personenwagen werd geïntroduceerd in 1947 en uitgegeven als SAAB 92 in 1949. Net als Volvo, lukte het SAAB om zich voor tientallen jaren op de kaart te zetten als enige essentiële autoproducent uit Zweden met een naar verhouding beperkt aanbod aan types. De overname van de vrachtwagenfabrikant Scania in 1969 had de Saab-Scania verbintenis tot gevolg, wat opgeheven werd toen Scania zich afscheidde van de onderneming. Het departement personenwagens stond in 1990 al wettelijk los als SAAB Automobiles AB. Deze bleef in stand tot het departement gekocht werd door General Motors in 2000. Ongeveer een decennium daarna stopte GM met investeren. SAAB raakte financieel in de problemen, en moest wettelijk beschermd worden van de schuldeiser. De onderneming werd op verscheidene manieren heropgebouwd en gemoderniseerd, in collaboratie met de Zweedse Koenigsegg Group (label Spyker) en BAIC, autoproducent uit China. De fabricage hervatte maar voor beperkte tijd. Op dit moment heeft National Electric Vehicle Sweden AB de eigendomsrechten over het label en het autonome Orio AB maakt reservecomponenten sinds 2013.

Wagens met prikkelende kenmerken en Scandinavische look

Het type 92, dat uitkwam in 1949, had al een kenmerkende hatchback vormgeving, die herkenbaar was bij de types 93 en 96 in de 70’er jaren. Deze types met V4-motorsystemen, geproduceerd door Ford, waren verkrijgbaar als sedanwagen of familiewagen met twee deuren. Het allereerste type, de 99, was een notchback sedanwagen, die een tijd daarna geïntroduceerd werd als moderne variant, de SAAB 900. De productie van de reeksen 9-3 en 9-5 hadden dit als basis. De 9-3 werd verhandeld als cabrio variant, en dit geldt ook voor de 900, die een tijd lang gemaakt werd bij Magna Steyr in Graz. In deze reeksen zitten ook een familiewagen en varianten met ideale capaciteit. De sportieve wagen Sonett, vervaardigd van 1970 tot 1974, was tamelijk bijzonder. Niet lang geleden waren er ook twee reeksen 9-3 (veel koetswerk versies) en 9-5 (sedanwagen en familiewagen) verkrijgbaar. Er werd ook een 9-4X verhandeld, een grote terreinwagen met aandrijving op vier wielen, gebaseerd op de Cadillac. Maar er werden slechts 100 units van de 9-4X gemaakt voor de markt van Amerika.

U vindt een groot aanbod aan reservecomponenten voor wagens gemaakt door SAAB bij topautoonderdelen.be. Wij hebben ook autocomponenten en reservecomponenten voor overige Scandinavische producenten zoals Volvo, of fabrikanten uit Duitsland zoals Mercedes-Benz, VW, BMW en Audi.

Winkelwagentje

0 Artikelen, 0,00 €

afrekenen
aanmelden
Wachtwoord vergeten? Eerste keer bestellen? Schrijf u in
INFORMATIEBOX

Kosteloze bezorging

Voor iedere bezorging met een prijs van 300 € of hoger; kosten van de artikelen
  • SAAB auto-onderdelen vervoer met UPS
  • SAAB automaterialen vervoer met GLS
  • SAAB autoonderdelen vervoer met DHL
:

Veilige connectie

Manier van betalen
  • SAAB auto-onderdelen koop met mc als betaalmethoden
  • SAAB onderdelen koop met paypal als betaalmethoden
  • SAAB automaterialen koop met visa als betaalmethoden
Maandag - vrijdag: 8:00 - 23:00 Zaterdag: 9:00 - 21:00

LIJN VOOR CLIENTEN

+32 2 808 90 88

Adres

Autodoc GmbH
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin Duitsland
Tonen op een kaart