Selecteer uw auto

Zoeken

Catalogus SEAT onderdelen: reserveonderdelen voor alle SEAT modellen


Hier vindt u een makkelijke en overzichtelijke selectie van ons grote aanbod SEAT autocomponenten, die u speciaal kunt verbinden aan uw eigen wagen. Kies eenvoudig uw SEAT-type en laat u verrassen door het bijzondere kwaliteitsgehalte en de voordelen van onze SEAT reservecomponenten.


De meeste populaire auto-onderdelen in de onderdelencatalogus voor SEAT

Hoge kwaliteit SEAT wisselstukken bestel online goedkoop

In onze auto-onderdelencatalogus vindt u alle onderdelen voor SEAT

SEAT is de afkorting van het Spaanse autolabel Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo, dat is opgezet in 1950. De firma werd opgericht als een beursgenoteerde onderneming onder de wetten en regulaties van Spanje, met de hoofdvestiging in Barcelona, in Matorell. Van origine was SEAT een onderneming gekoppeld aan het nationale industrieconcern ISI (Instituto Nacional de Industria), dat ruim 51% aan eigenvermogensdeel bezat; daarbij bezaten sommige banken uit Spanje bij elkaar 42% en de onderneming Fiat S.p.A uit Italië 7%. Het opzetten van de firma was een initiatief van de regering van Spanje, met als doel een ""nationaal"" autolabel te vestigen, omdat de fabrikanten van personenwagens toentertijd niet erg bekend waren, of onder het label van internationale ondernemingen werkten. De productie SEAT wagens in de firma begon met het maken van gepatenteerde Fiat types in 1953. De samenwerking met Fiat bleef in stand tot de 80’er jaren, toen de gepatenteerde afspraken stilgelegd werden. SEAT begon toen zelf wagens te maken, waarvan het eerste het type Ibiza was. Tegelijkertijd begon een nauwe collaboratie met Volkswagen, met als resultaat de aankoop van het grootste gedeelte van de aandelen door Volkswagen AG in 1986. Tegenwoordig is SEAT geheel in het bezit van de VW AG en levert net als Skoda als starterslabel familiegerichte, compleet ingerichte wagens.

Wagens met de uitstraling van het Middellandse-Zeegebied

De allereerste producties van SEAT waren voor een deel voorbereide sets gemaakt door Fiat, die alleen in elkaar gezet hoefden te worden in Matorell. Na de helft van de 50’er jaren vond de vervaardiging steeds meer in het geheel op deze locatie plaats. Een van de meest succesvolle types was de 600 (“Seiscientos”), die in 1957 alleen verkrijgbaar was als een compacte tweedeurs auto met het motorsysteem achterin, en tegenwoordige historisch is. Op basis van deze wagen werden de taxivariant met vier deuren en de 600 Abarth variant met ideaal vermogen gemaakt. De fabricage werd gestopt in 1973. De sedanwagen 1500 met vier deuren uit het middensegment had veel succes maar de meeste mensen in Spanje konden deze auto toen niet betalen; het werd wel veel gebruikt als taxivoertuig en bedrijfswagen. Enige tijd hierna gingen de zeer populaire compacte auto’s, zoals het type 127 (Fura) en Ritmo (Ronda) in productie. De ontwikkelingen binnen het bedrijf gingen van start met de handige kleine wagens Ibiza en Marbella.

Op dit moment verkoopt Seat de Ibiza en de Mii, die geïnspireerd zijn door de Volkswagen Up!. De Leon, verhandeld als een sedanwagen en een familiewagen, is geïnspireerd door de Volkswagen Polo, terwijl de iets ruimere Toledo in de vierde uitvoering geïnspireerd is door de Skoda Rapid. Seat biedt ook de MPV Altea en de grote familieauto Alhambra. U vindt de juiste reservecomponenten voor alle tegenwoordige en vroegere wagens van Seat in onze webshop.

Winkelwagentje

0 Artikelen, 0,00 €

afrekenen
aanmelden
Wachtwoord vergeten? Eerste keer bestellen? Schrijf u in
INFORMATIEBOX

Kosteloze bezorging

Voor iedere bezorging met een prijs van 300 € of hoger; kosten van de artikelen
  • SEAT auto-onderdelen vervoer met UPS
  • SEAT automaterialen vervoer met GLS
  • SEAT autoonderdelen vervoer met DHL
:

Veilige connectie

Manier van betalen
  • SEAT auto-onderdelen koop met mc als betaalmethoden
  • SEAT onderdelen koop met paypal als betaalmethoden
  • SEAT automaterialen koop met visa als betaalmethoden
Maandag - vrijdag: 8:00 - 23:00 Zaterdag: 9:00 - 21:00

LIJN VOOR CLIENTEN

+32 2 808 90 88

Adres

Autodoc GmbH
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin Duitsland
Tonen op een kaart