Selecteer uw auto

Zoeken

Catalogus SMART onderdelen: reserveonderdelen voor alle SMART modellen


Hier vindt u een makkelijke en overzichtelijke selectie van ons grote aanbod SMART autocomponenten, die u speciaal kunt verbinden aan uw eigen wagen. Kies eenvoudig uw SMART-type en laat u verrassen door het bijzondere kwaliteitsgehalte en de voordelen van onze SMART reservecomponenten.


De meeste populaire auto-onderdelen in de onderdelencatalogus voor SMART

Hoge kwaliteit SMART wisselstukken bestel online goedkoop

In onze auto-onderdelencatalogus vindt u alle onderdelen voor SMART

Eind 70’er jaren namen een aantal autoproducenten het initiatief om een zeer compacte wagen te maken die net een segment onder de VW Polo was. Dit door het groeiende aantal personenwagens in de stad, waardoor en ruimtelijke moeilijkheden ontstonden. Daimler-Benz kwam met het ontwerp van een Mercedes stadsauto met aandrijving op de voorwielen en een schuine motor (Daihatsu) in 1986, die gezien kan worden als de voorganger van de Smart. Veel Duitse en Zwitserse (ETH Zurich) technische universiteiten waren enthousiast over het idee, en Nicolas G. Hayek, de stichter van het horlogebedrijf Swatch, begeleidde de marketingacties. Na een aantal veranderingen in de onderneming van Volkswagen, stopten zij met het plan, waar Mercedes-Benz toen zelf mee doorging.

In 1994 werd de onderneming Smart opgezet door Hayek in collaboratie met Daimler-Benz. Nadat Hayek’s wegging in 1998, werd Smart zelf onafhankelijke onderneming binnen de Daimler Group. De allereerste doorbraak was het type Fortwo, een compacte “sportwagen voor in de stad” die opgevolgd werd door de Forfour. De Roadster die tot dat moment verkocht werd, werd uit de serie types verwijderd, en niet meer gemaakt.

De hoofdvestiging is in Böblingen, Baden-Württemberg, maar de voornaamste productielocatie is in het Franse Hambach, in de buurt van Saarland. In Nederland is er nog een fabriek, die nog maar voor een deel in gebruik is. De verkoop liep niet zo goed als geanticipeerd, dus werd het afzonderlijke Smart Center met de kenmerkende torengebouwen van glas in 2005 verlaten, en werd de locatie voor verdeling en het dienstencentrum ondergebracht bij de gevestigde verhandelpunten van Daimler.

Ondertussen stopte de fabricage van de Forfour en het ontwerpen van nieuwe types. Op dit moment houdt Smart zich alleen nog bezig met de Fortwo, die verkrijgbaar is als sportversie en wagen met open dak. Ze voren ook tests uit voor verscheidene rijconcepten met elektronische motorsystemen en hybride varianten, en ook een vierzitter variant die is collaboratie met Renault tot stand is gekomen, en in productie is in Slovenië.

De allereerste elite uitvoeringen van Smart werden in de afgelopen jaren op de kaart gezet, door de hoogoplopende CO2 discussies. De kleinste auto van de wereld had al te kampen met motorstoringen en moeilijkheden met transmissie na nog geen 100.000 km. Maar bepaalde Smart wagens deden het goed bij de test voor langeafstand rijden van 500.000 km, wat zij volbrachten met het oorspronkelijke motorsysteem en dezelfde transmissie.

Veel bestanddelen, waaronder vervalbestanddelen voor het remsysteem, zijn naar verhouding voordelig verkrijgbaar, en overige bestanddelen, waaronder de oorspronkelijke koppelingsstangen, kunnen zeer hoog geprijsd zijn als u deze bij Daimler handelaren koopt.

Winkelwagentje

0 Artikelen, 0,00 €

afrekenen
aanmelden
Wachtwoord vergeten? Eerste keer bestellen? Schrijf u in
INFORMATIEBOX

Kosteloze bezorging

Voor iedere bezorging met een prijs van 300 € of hoger; kosten van de artikelen
  • SMART auto-onderdelen vervoer met UPS
  • SMART automaterialen vervoer met GLS
  • SMART autoonderdelen vervoer met DHL
:

Veilige connectie

Manier van betalen
  • SMART auto-onderdelen koop met mc als betaalmethoden
  • SMART onderdelen koop met paypal als betaalmethoden
  • SMART automaterialen koop met visa als betaalmethoden
Maandag - vrijdag: 8:00 - 23:00 Zaterdag: 9:00 - 21:00

LIJN VOOR CLIENTEN

+32 2 808 90 88

Adres

Autodoc GmbH
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin Duitsland
Tonen op een kaart